Joulutervehdysten erikoisleimaus alkaa Helsingissä 4.12.

b748bf36630de97a_800x800ar

Myös Seurasaaren Joulupolku -tapahtumalla 13.12. oma erikoisleima

Helsingissä otetaan käyttöön joulutervehdyksiä varten suunniteltu oma erikoisleima perjantaina 4.12. Perinteinen Helsingin joululeima on asiakkaiden keskuudessa erittäin suosittu. Viime vuosina Helsingissä on erikoisleimattu joulun alla yli 300 000 joulutervehdystä.

Asiakkaat saavat Helsingin erikoisleiman joulutervehdyksiinsä reilun kahden viikon ajan 4.-20. joulukuuta. Erikoisleimattaville lähetyksille varatut kirjelaatikot on sijoitettu Helsingin pääpostitalon sisäänkäyntien yhteyteen osoitteisiin Mannerheiminaukio 1 ja Elielinaukio 2. Kirjelaatikot tunnistaa laatikon infokentässä olevasta joululeiman kuvasta.

Helsingin joululeiman ovat suunnitelleet  Susanna Rumpu  ja  Ari Lakaniemi.  Leiman kuva-aiheena on tähtiä ja kaunokirjoitettu  Joulu / Julen  -teksti. Helsingin erikoisleima sopii erityisen hyvin yhteen tämänvuotisten kaupunkiaiheisten joulupostimerkkien kanssa, jotka  Klaus Welp  on suunnitellut Postille.

Erikoisleima juhlistaa Seurasaaren Joulupolun 20-vuotisjuhlaa

Helsingin Seurasaaressa sunnuntaina 13.12. kello 12-17 järjestettävä  Joulupolku-tapahtuma  viettää tänä jouluna 20-vuotisjuhlaa. Graafikko  Nina Rintala  on suunnitellut juhlan kunniaksi Joulupolulle oman erikoisleiman, jossa tonttu ja lapsi kävelevät käsi kädessä reippaina lumisella polulla.  Tapahtumassa on joulutervehdyksille varattu oma kirjelaatikko, johon jätetyt lähetykset erikoisleimataan.

b7cff3a52ab41d0c_800x800ar

Joulupolun varrelle Iisalmen pappilaan on perustettu viime vuoden tapaan postikonttori. Kaikki lapset saavat postikonttorissa oman joulupostimerkillä varustetun postikortin, johon voi kirjoittaa joulutervehdyksen ja postittaa erikoisleimattavan kortin kenelle haluaa.

Joulupolulle on kehitetty juhlavuoden kunniaksi uutta ohjelmaa. Lapsille  mm. jaetaan suklaapatukoita, esitetään tonttutansseja, järjestetään temppurata ja kerrotaan musiikillisia satuja. Myös Suomen Lucia-neito vierailee tapahtumassa. Uusmaalaiset martat ovat koristelleet polunvarren puut kutomillaan värikkäillä kaulaliinoilla.

Vapaaehtoisvoimin järjestettävässä Joulupolku-tapahtumassa vierailee vuosittain yli 10 000 lasta ja aikuista. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso rouva  Jenni Haukio .

Muista joulutervehdysten viimeiset postituspäivät

Kotimaan joulutervehdykset (0,80 €) tulee postittaa viimeistään maanantaina 14.12. Ykkösluokassa lähetettävät tervehdykset jaetaan jouluksi perille kunhan ne ehtivät Postin mukaan 21.12. mennessä. Suoraan puhelimesta ja netistä lähetetyt aidot ja perille jaettavat joulupostikortit (alk. 2,50 €)  tulee postittaa viimeistään 21.12. kello 12.

www.posti.fi/joulu

kerttuvali