Maan taloustilanne vaikuttaa keräilykohteiden arvoon

55ef776d-4c6e-479e-8299-8b777d992cc9-main_image

Keräilyesineiden kuten postimerkkien arvo heijastelee usein alkuperämaan taloudellista tilaa. Esimerkiksi kiinalaisissa keräilyesineissä arvo on noussut vuosikymmenten aikana reippaasti Kiinan talouskasvun myötä. 2000- luvun aikana Kiinan talous kasvoi 10%:n luokkaa vuosittain. Viime vuosien hidastunut kasvu, ja vuoden 2015 notkahdus eivät ole vielä näkyneet keräilykohteiden hinnoissa. Hintoihin maiden taloustilanteet vaikuttavatkin huomattavasti pidemmällä aikajänteellä. Taloushistorian ja tulevaisuuden näkymien lisäksi keräilykohteiden arvoon vaikuttaa tietysti se klassinen kysynnän ja tarjonnan laki.

1.4 – 2.4.2016 järjestettävässä Hellman Huutokaupassa kiinalainen postimerkkikokoelma on lähtöhinnaltaan kallein huudettava kohde – lähtöhintana 13 000€. Huutokauppa järjestetään hotelli Crowne Plazassa Helsingissä ja tarjolla on yli 2900 keräilykohdetta. Mukana on harvinaisia postimerkkejä, postikortteja, numismatiikkaa, nimikirjoituksia, kelloja ja muita keräilykohteita.

Kansainvälisiäkin asiakkaita palveleva Hellman Huutokaupat ja Suomen Filateliapalvelu Oy järjestävät kaksi kertaa vuodessa huutokauppatapahtuman ja neljä kertaa vuodessa online-huutokaupan. Viime vuonna huutokaupoissa myytiin 2,3 miljoonan euron arvosta keräily- ja sijoituskohteita.

Linkit

http://www.filateliapalvelu.com

kerttuvali